Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silver gorszy niż brąz...

KociaczekKC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, wczoraj wbiłem do silvera i dzisiaj zagrałem 1 ranked'a w tej dywizji i... okazuje się że w silverze są więksi idioci niż w brązie.

Opiszę tutaj jak to wyglądało:

Ja grałem Vi (pod koniec meczu staty: 16/10) Zanim mój team zaczął wyzywać miałem 13/6

I teraz tak:

Cały mój team wyzywał tylko mnie, dlaczego?

Bo nie budowałem się full tank tylko off tank...

Co najlepsze staty mojego teamu:

Katarina 7/13

Nasus 6/7

Malphite 0/8

Jinx 6/8

Cały czas był spam: Report Vi for idiot, Report vi for troll build, report vi for Debil Player (tak napisał Malp)

Wtf? Ku*wa!

Czy tak jest ciągle w silverze? Czy tylko teraz trafiłem na totalnych kretynów, bo w brązie z takim wielkim flamem nigdy się nie spotkałem.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

"Najlepszą dywizją jest silver, bo nikt nie kupuje boosta do silvera. Złoto i platyna są na poziomie brązu, a nawet graczy bez pełnego levela".

To jest prawdą.

A co do Silvera V, to tam znajdują się tam tacy w podobnej sytuacji do Ciebie - ludzie którzy niedawno awansowali. Na dodatek dodaje Ci kolesi, którzy są z brązu.

Wbij Silver II/III a będzie o niebo lepiej. Przynajmniej powinno być. :)

Opublikowano

Cały team mój i przeciwny to były silvery od III do V.

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Zdarzają się grosze i lepsze mecze, a Ty jako jungler powinieneś fedować każdą linię oddając kille, a nie zabierając wszystko co idzie :)

Opublikowano

Wczoraj grałem Kayle na midzie i jak bym się nie nafeedował w early (10/2 10min) to byśmy tego nie wygrali. Wlatywałem na ulcie z włączonym E wszystkie ulty na mnie i ACE w kilka sec. Co TF miałem szanse na pente, ale jakoś nie mogłem. Wygrałem "fuksem" bo mieliśmy 30kili drużynowych z czego 26 było moich :v Jestem w bronz 2. Więc tak:  W bronzie dużo łatwiej jest wygrać szczególnie od 3poziomu do 1. W 5 i 4 są sami tacy nobki co się boją grac rankedów a jak już grają to cioty. Musisz przeboleć te 2 (może tylko 1) poziomy. Potem już z górki ;)

Opublikowano

Wczoraj grałem Kayle na midzie i jak bym się nie nafeedował w early (10/2 10min) to byśmy tego nie wygrali. Wlatywałem na ulcie z włączonym E wszystkie ulty na mnie i ACE w kilka sec. Co TF miałem szanse na pente, ale jakoś nie mogłem. Wygrałem "fuksem" bo mieliśmy 30kili drużynowych z czego 26 było moich :v Jestem w bronz 2. Więc tak:  W bronzie dużo łatwiej jest wygrać szczególnie od 3poziomu do 1. W 5 i 4 są sami tacy nobki co się boją grac rankedów a jak już grają to cioty. Musisz przeboleć te 2 (może tylko 1) poziomy. Potem już z górki ;)

W brązie łatwo było, nawet jeśli team miał po 0-3 kille max to wystarczyło że miałem: Miss Fortune, Riven albo jaxa i mecz był wygrany :D

Niestety w silverze jest gorzej, widzę że muszę grać duo, bo SoloQ nie dam rady wycarrować już samemu.

Opublikowano

Możesz mieć i 20/0 i w ogóle nie przyczynić się do wygranej a wręcz przeciwnie do przegranej. Wynik to nie wszystko liczy się użyteczność w grze. 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Co zrobić, też jestem w tym nieszczęsnym silverze i tak naprawde nie mam praktycznie żadnej normalnej gry w każdej rundzie ktoś "coś" musi zrobić , bije się na siłe chociaż ma 0/5  , afkuje , wyzywa, już tabletki na ciśnienie mi się skończyły :c .

2wg4nlj.png

Opublikowano

hhahha skoro tak Cię flejmowali to musiałeś plejsa robić jakiegoś xD

Zrobiłem plejsa (build pod off-tanka, a nie full tanka) Dlatego taki flejm poleciał na mnie.

Opublikowano

Proste. Rzucają w ciebie gównem? "mute" i po sprawie,. Niech przemyślą sprawę i oglądną kilka filmów na yt. Nie ma się co z dziećmi bawić. Logiczne, że Vi można carrować gry pod offtanka, ale ci kretyni tego nie zrozumieją... Druga sprawa to taka, że  nie masz oddawać tym frajerom kila chyba, że są naprawdę ogarnięci. zazwyczaj w 5/10min zobaczysz kto ogarnia, a kto nie. Np Vayne na adc ogarnia więc oddasz jej kila, bo masz pewność, że coś ugra. Jeżeli np. rene na topie to gumowa pała, która gra na koncie kolegi rankeda bierz kile za wszelką cenę. Nie ufaj swojej drużynie w bronz/silver bo to najgorsze co może być w soloQ. Grałem ostatnio kha'zixem i oddawałem kile... Gra skończyła się w 18min lose dla mnie. Nawet jesli grasz junglą, która słabnie w late nie oddawaj. Takim lee sinem w late więcej zrobisz niż gówniany ryze z twoimi kilami :)

Opublikowano

TO jest eune, tutaj liga nie ma znaczenia. Różnice co najwyżej w brązie i w challengerze (ale w chall. podobno też nooby). Poza tym nie stwierdzaj po jednej grze, że x dywizja to gówno.

Opublikowano

ogólnie powiem tak w brązie byłem w 2 sezonie i grają tam o wiele lepsi gracze niż w silverze bo tam się starają a w silverze zaczyna się troll jestem w goldzie 1 gdzie też trollują dość często 

Opublikowano

Na najniższe dywizje jest taki sposób graj wcześnie rano albo w nocy.Staraj się nie grać w dzień a szczególnie w weekendy bo najgorsi z silvera to mają wolne od szkoły..A w nocy grają przeważnie ludzie ogarnięci.

80959442604100653079.jpg

Opublikowano

"Najlepszą dywizją jest silver, bo nikt nie kupuje boosta do silvera. Złoto i platyna są na poziomie brązu, a nawet graczy bez pełnego levela".

To jest prawdą.

A co do Silvera V, to tam znajdują się tam tacy w podobnej sytuacji do Ciebie - ludzie którzy niedawno awansowali. Na dodatek dodaje Ci kolesi, którzy są z brązu.

Wbij Silver II/III a będzie o niebo lepiej. Przynajmniej powinno być. :)

Takie głupoty piszą bronzy, oczywiście że gracze z złota i platyny są o niebo lepsi od silverów ale tutaj chodzi bardziej o zachowanie

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

a może po prostu to ty jesteś słaby?

Prawie każdy mecz carruje, jeśli przegrywam to rzadko z mojej winy, nie wyzywam, staram się nie feedować, zawsze daję ss, pomagam na innych liniach.

Z brązu jakoś jak team nie flejmił najpierw w 1dzień wyszedłem z brązu IV do II, później sporo nie grałem i spadłem do brązu III i niedawno w 3dni wbiłem Silver'a. Gram zawsze SoloQ więc nikt mnie boostował. Jak widać potrafię grać, ale co mogę poradzić na kogoś z teamu co ma 0/8 i zamiast się ogarnąć i zacząć grać, to przez 20minut pisze "Report Vi for troll" mimo że dzięki mnie wygraliśmy 2 tf'y.

@Edit: Najpierw przeczytaj dokładnie co napisałem, a później nabijaj sobie posty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...